Ons koor

Popkoor 4 you is een swingend, eigentijds zangkoor. Begeleid door ons vaste combo brengen we een gevarieerd repertoire ten gehore dat voornamelijk bestaat uit klassieke en eigentijdse pop en rock. De nummers zijn één- tot vierstemmig gearrangeerd en worden aangevuld met solo’s door koorleden.

Het koor is een vereniging, opgericht in maart 2001. Naast het bestuur, secretariaat en muziekcommissie bestaat het koor uit zo’n 35 leden (mannen en vrouwen, jong en oud), die elke maandagavond in de Cellesbroederpoort in Kampen samenkomen om de popnummers te repeteren. We beleven veel plezier aan het samen zingen.

Optredens
Popkoor 4 you treedt regelmatig op in en rondom Kampen. Wat hebben we zoal gedaan? Acte de présence op o.a. Full Colour festival Kampen, Monumentendag, “Kampen speelt”, Thorbecke grachtfestival Zwolle en Kerst in Oudkampen. Ook hebben we op diverse korenfestivals door heel Nederland gezongen.

In 2007 behaalde het koor de eerste plaats op het korenfestival in Medemblik. Commentaar van de jury: “Met name de goede samensmelting van koor, dirigent en combo is uniek.” De jury was ook zeer enthousiast over de bijzonder zelfgeschreven arrangementen. Tevens waren de uitstraling, de afwisseling in het repertoire en choreografie “veelbelovend voor de toekomst.”

Op 31 mei 2008 gaf het koor een spetterend concert voor een volle zaal in de Stadsgehoorzaal Kampen. Thema van de avond: “Everybody needs somebody”.

In 2011 bestond Popkoor 4 you 10 jaar. Op 28 mei was er een groots optreden ‘Stop de tijd’ van het koor met combo – onder leiding van Martin Brand – in de Stadsgehoorzaal Kampen. De zaal was volledig uitverkocht.

Enkele reacties van het publiek:

“Popkoor 4 you laat zien dat ze veel talent in huis heeft op muzikaal gebied”

“Het klonk goed, het koor is enorm gegroeid”

“De choreografie en aankleding was zo leuk om te zien, inspirerend!”

“Erg swingend. Dit had ik niet verwacht bij een koor.”

In juni 2011 hebben we wederom meegedaan met het korenfestival in Medemblik. Popkoor 4 you won de Publieksprijs.

Het jubileumsconcert van 2011 smaakte naar meer en daarom heeft het koor een jaar later (16 juni 2012) dit optreden dunnetjes over gedaan, dit keer in het Vestzaktheater in Kampen.

Na een paar jaar met een nieuwe dirigent gewerkt te hebben, wilden we graag weer een aantal nieuwe nummers laten horen. Daarom hebben we op 28 mei 2014 een muzikale, afwisselende avond gevuld in ‘De leuke Hanzestad’. De avond werd afgewisseld met nummers gezongen door ons gehele koor, diverse solo’s, het combo, Sax ensemble van Quintus en Sparkle. Het publiek reageerde enthousiast!